poluotok Pelješac - Korčula: Kuća "Irena", Orebić - Ivana Gundulića 27
Alen Ivanović +385 (0) 91 535 0569 coastadratic@gmail.com
NAŠA PONUDA GDJE SMO CIJENE/REZERVACIJE O OREBIĆU KORISNI LINKOVI

 Orebić


O
rebić je turistički grad i tijekom prošlosti proslavljeno pomorsko središte južnodalmatinskog poluotoka Pelješca poznatog po vinima i vinogradarstvu.

Naselje se nalazi na južnoj obali poluotoka koji je s kopnom povezan prometnicom preko Stona i trajektnom linijom Ploče - Trpanj.

Okolica Orebića je kao i cijeli Pelješac obrasla gustom zimzelenom vegetacijom i tipičnim mediteranskim biljem, a brojem sunčanih dana spada među najtoplija mjesta na Jadranu.  

D
anašnji je Orebić mjesto razvijene turističke ponude: uz hotelski smještaj te smještaj u privatnim sobama i apartmanima, mjesto je opremljeno sportsko rekreativnim terenima i igralištima za tenis i nogomet, dok se na plažama nudi najam opreme za sportove na vodi te organiziraju škole jedrenja i daskanja. Okolica je pogodna za šetnje, planinarenje i skupljanje bilja, a padine u unutrašnjosti obrasle su vinogradima autohtonih peljeških sorti i ispresijecane vinskim stazama i podrumima gdje možete kušati i kupiti domaće pelješko vino ili prošek. Orebić ima veliku pješčanu plažu u uvali Trstenica, a volite li osamu i stijene, okolica nudi brojne kamenite uvale te uvale s malim žalima. Gastronomska ponuda mjesta oduševit će i najizbirljivije goste, a svakako kušajte kamenice i dagnje iz peljeških uzgajališta te čuvena vina Dingač i Postup.

Predlažemo posjetiti: kamene utvrde na brdima Vižanjica i Gruda / ostatci rimskih naselja / gradska barokna crkva sa starokršćanskim mramornim reljefom / Pomorski muzej u Orebiću/ gotičko renesansni franjevački samostan 2 km dalje od grada (vrijedna zbirka umjetnina) / antički sarkofazi uz crkvu Gospe od Karmena / vinarska mjesta Postup, Potomje / Ston / otok Korčula


POWERED & DESIGN BY

www.CroatiaLink.com
Hrvatski Turistički Portal
Apartmani Hrvatska Hoteli Kampovi Privatni Smještaj
...
2005 - 2022